homemade

From Pork Bowl to @marmarsuperstar1 birthday cake! My rendition of Momofukus Milk Bar birthday cake. #cake #dessert #homemade #chef #cooking #baking #food #foodie #foodporn #foodgasm #instafood #delicious #yummy

Salam Ramadhan... . SEKUT RAYO...SEKUT RAYO.. 🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪 #HOMEMADE dr #han2cake . . —“i teruja gila dengan cookies dark choc,,rasa cookies sgt sedap dan i boleh ckp jauh lebih sedap dari fam**s am*s 2, -Kota bharu . . —“tart nenas sangat superb ok. bubuh tepung gapo lembut lajok. jem buat sendiri ko? fresh and tekstur lembut gilo. tak nyesal beli. marin beli, buko poso tu make sapa tinggal separuh deh. tok dey wak rayo gamoknyo😂😂😂” -Kota Bharu . . *Using Premium Dark Chocolate Powder *guna Kellogs cornflakes & Nestle Nestum, bkn hak timbang) *guno butter berkualiti 👍🏾👍🏾👍🏾 . . waso nk odar?? Wassap ke 0194517023 Wassap ke 0194517023 Wassap ke 0194517023 . . #biskutraya #biskutraya2018 #PremiumDarkChocCookies #TatNenasGulung #CrunchCornflakesCookies #NestumChocRiceCookies #StrawberryButterCookies #ButterscotchButterCookies . . #kotabharu #sayajualbiskut

Paket Charsiu @25k Rasa dijamin endezz👍 For Order 👉082125352145 #paketbabipanggangmerah #nonhalal #homemade

Chickpea lentil burgers in homemade sesame buns, smoky cumin wedges, hummus, olives, breadsticks, carrot sticks 🥕 rainbow cherry tomatoes 🍅 and sweet bite peppers 🌶 stuffed with rice and beans! WOW 😃 Post by bos.kitchen . . . . . #platter #plantbased #fries #veganuary #foodieflatlay #dinner #sharingplatter #burgers #recipe #foodie #vegetarian #foodblogger #foodblog #inspiration #foodphoto #foodphotography #crueltyfree #lovefood #foodstylist #foodstyling #homemade #beautifulfood #beautifulcuisines #lovefood #hautecuisines #mycanon #feedfeed #healthycooking

First time using my new @besseytools_na parallel and bar clamps! I literally yelled "OH BEEESSSSSSEEYYYY!" When they clamped up so well. I had been using 10 year old HF clamps but broke two of them in the last 3 weeks so it was time to upgrade! Got that @titebondproducts squeeze out just right! . . #woodworking #woodworker #garagebuilt #woodgrain #buildsomething #sundayfunday #shopsunday #homemade #handmade #handmadecrafts #clamps

Salam Ramadhan... . SEKUT RAYO...SEKUT RAYO.. 🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪 #HOMEMADE dr #han2cake . . —“i teruja gila dengan cookies dark choc,,rasa cookies sgt sedap dan i boleh ckp jauh lebih sedap dari fam**s am*s 2, -Kota bharu . . —“tart nenas sangat superb ok. bubuh tepung gapo lembut lajok. jem buat sendiri ko? fresh and tekstur lembut gilo. tak nyesal beli. marin beli, buko poso tu make sapa tinggal separuh deh. tok dey wak rayo gamoknyo😂😂😂” -Kota Bharu . . *Using Premium Dark Chocolate Powder *guna Kellogs cornflakes & Nestle Nestum, bkn hak timbang) *guno butter berkualiti 👍🏾👍🏾👍🏾 . . waso nk odar?? Wassap ke 0194517023 Wassap ke 0194517023 Wassap ke 0194517023 . . #biskutraya #biskutraya2018 #PremiumDarkChocCookies #TatNenasGulung #CrunchCornflakesCookies #NestumChocRiceCookies #StrawberryButterCookies #ButterscotchButterCookies . . #kotabharu #sayajualbiskut

Why bake a pie tomorrow when you can bake a pie today? From the wild berry brambles to the berry pie in 3 hours. #countrylife #homemade

KENAPA COMBO RAYA INI SANGAT BERBALOI? Combinasi combo ini sangat sesuai di bawa _travel_ kerana boleh di bancuh sahaja dengan air panas . . Dan yang paling jimat, hanya spend RM99, cukup stock anak selama dekat sebulan. 🤩🤩🤩 . . . Tambahan lagi, di musim raya, boleh rehat masak makanan anak. Sebab mommies dah grab yang senang untuk disediakan. Mudah bukan? 😘😘 Jom kita lihat berapa kali feeding blh bagi baby: . . *1) instant brown rice:* 10-12 kali makan . . Bancuh dengan air panas dan masukkan sedikit serbuk sayur dan juga serbuk bilis/ayam . . *2) mix cereal ( di dalam mix cereal, sudah ada sayur):* 10-12 kali makan Boleh dibancuh dengan air panas sahaja Campur sedikit serbuk bilis . . *3) barley plain* 8-10 kali makan Boleh dibancuh dengan air panas sahaja dengan serbuk sayur dan serbuk bilis/ayam . . *4) tambahan free 2 sachet plain cereal* Untuk anak yang tidak makan banyak, 1 sachet, boleh di bancuh untuk dua kali makan Jadi anggaran untuk dua sachet ini adalah 2-4 kali makan . . *5) serbuk sayur* Serbuk sayur dalam bekas yg mudah untuk di bawa ke mana sahaja . . *6) serbuk bilis/ayam* Hanya guna satu sudu kecil sahaja. Anggaran penggunaan boleh tahan selama 1-2 bulan _simpan dalam peti ais,jika ingin bawa travel, bawa portion yang ingin di bawa sahaja,selebihnya tinggal dalam peti. Serbuk ayam /bilis tiada bahan pengawet. Jadi perlu disimpan dengan betul_ . . *7) baby cookies* 24/25 pcs Boleh juga dijadikan breakfast. Bancuh dengan air panas/susu Boleh jadikan kudapan anak Nak raya kan? Anak anak pun ada biskut raya 😍 . . *8) bekas simpanan untuk semua set travel raya* Semua set tadi kita dah siap susun dalam box simpanan. Boleh terus bawa makanan anak dengan gembira !! 😍😍 . Berbaloi kan mommies? Rugi tsk grab cepat cepat taw . #babyfood #homemade #organicfood #serbukbilis #serbukayam #babycookies #biskutbaby #biskutbayi #biskutbudak #makananbayi #bazarpaknil #babycereal #izliyahkitchen #biskutbayimalaysia #pureebaby #oatcereal #ricecereal #brownricecereal #barleycereal #jomamalmakananyangsihat #makanansihat #infosihat

Good morning...Another delicious cake..Yumm.. #Homemade #Homebaked #DeliciousCake...☕🍵🍰

In between chores this afternoon I baked some whole wheat bread and made the kitchen smell amazing. #homemade #bread #makeyourownfood #NorCal #spring2018 #nofilter #nom

When Dad says we are getting low on jelly, he really means “it’s time for you to make some.” 🤣🤣. When the bestie says she craves toast and jelly for her cheat meals, you make her some as well. Two batches for Mom and Dad’s house. One batch for @jenn_lucas_. Not all of the jars are in the post. @jenn_lucas_ I’ve got four pint size jars for you boo 😘😘. What’s best in doing ALL of this? Continuing to carry on Grandma’s traditions/recipes annnnnd of course helping cheat meals be the best since they can be. #strawberryjelly #cheatmeals #lilmaggie #homemade #traditions

Being sober and not even 7 pm didn’t stop me from making Hangover Midnight Pasta; home infused garlic chili olive oil, home grown parsley, and freshly grated Parmesan Recipe curtesy of @fabfitfun #homecooking #homemade #pasta #cheese #organicgardening #homegrown #herbgarden #fresh #easy